Privacy Statement Sollicitanten

In dit privacy-statement is vastgelegd hoe Andros Clinics omgaat met persoonsgegevens van sollicitanten. Bij het opstellen van dit privacy-statement zijn wij uitgegaan van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Inhoudsopgave

  1. Over Andros Clinics
  2. Om welke gegevens gaat het?
  3. Wanneer verzamelen wij gegevens?
  4. Wat doen wij met deze gegevens?
  5. Hoe lang bewaren wij deze gegevens?
  6. Zijn mijn gegevens veilig?
  7. Vragen, opmerkingen, klachten, melden (mogelijk) datalek

Over Andros Clinics

Andros Clinics is dé specialist voor prostaatkanker, prostaatklachten, erectieproblemen en testosterontekort bij de ouder wordende man. We zijn de grootste urologische kliniek met vestigingen door heel Nederland.

Om welke gegevens gaat het?

Van wie verzamelen wij gegevens?

Wij verzamelen persoonsgegevens van kandidaten die actief solliciteren op onze vacatures of diegene die een open sollicitatie sturen.

Met wie delen wij die gegevens?

De gegevens komen binnen bij de afdeling Human Resources. Deze delen wij intern met de leidinggevende van de functie waarvoor de vacature openstaat, eventueel met directe collega’s van de functie als die bij een sollicitatiegesprek aansluiten en met de Operationeel Manager.

Wanneer verzamelen wij gegevens?

Wij verzamelen gegevens op het moment dat kandidaten solliciteren en ons dus een CV en motivatiebrief sturen

Welke gegevens verzamelen wij?

Als een kandidaat bij ons solliciteert (via de mail), hebben wij de volgende gegevens:

  • CV (met alle data daarin)
  • Motivatiebrief
  • E-mailadres

Wat doen wij met deze gegevens?

Gegevens van onze sollicitanten komen binnen in een mailbox of via een sollicitatieportaal. De CV’s en brieven gebruiken wij om de juiste kandidaat te selecteren voor onze vacatures. De contactgegevens gebruiken wij om kandidaten uit te nodigen, een afwijzing of aanbieding te doen en een contract op te stellen. Nadat overeenstemming is bereikt over de aanbieding en het contract worden de gegevens in het (digitale) personeelsdossier opgenomen.

Hoe lang bewaren wij deze gegevens?

CV’s en motivatiebrieven van sollicitanten die niet worden aangenomen worden door ons 18 maanden bewaard. Mochten sollicitanten in de tussentijd willen dat de gegevens uit de database worden verwijderd, dan kunnen ze een verzoek sturen naar: personeelszaken@andros.nl. Hier zal binnen 10 werkdagen gehoor aan worden gegeven.

Gedurende die 18 maanden kunnen we sollicitanten mogelijk nog benaderen als we weer een passende vacature hebben.

Zijn mijn gegevens veilig?

Wij hebben passende maatregelen genomen persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of onrechtmatige bewerking.

Vragen, opmerkingen, klachten, melden (mogelijk) datalek

Mochten er vragen zijn over de privacy en veiligheid van gegevens, dan kan er altijd contact met ons worden opgenomen. Ook als er een vermoeden bestaat dat er een datalek heeft plaats gevonden, of er een zwakte is in ons privacy beleid, vernemen wij dat uiteraard graag. Dat mag ook anoniem.

Wij zijn telefonisch bereikbaar via: 026 389 17 53. Of per e-mail: personeelszaken@andros.nl
Wij willen er tevens op wijzen dat de mogelijkheid bestaat om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

logo zkn Keurmerk

Het ZKN-keurmerk garandeert kwaliteit, professionaliteit, veiligheid en hygiëne met onafhankelijke toetsingen.

Onze specialisten